En sommarresa till Estland

Det är nu på sommaren som vi svenskar verkligen lever upp. Vi har lämnat den långa och kalla vintern bakom oss och även den oberäkneliga våren är förbi. Nu är det full fokus på sommar, värme, bad och grillkvällar. Trots att fint väder aldrig är en garanti under den svenska sommaren brukar det alltid finnas en hel del dagar till ovanstående aktiviteter. Förhoppningsvis har man valt att ta semester under dessa veckor, för det är ganska jobbigt att befinna sig på arbetet när solen strålar för att sedan sitta hemma när det regnar eller är kyligt.

Sommaren är även den tid på året då de flesta tar ut sin lite längre och välförtjänta semester. Det är då man är fri att göra vad man vill eller resa iväg på en charterresa eller storstadsresa. Populära länder är Spanien, Grekland och Turkiet där man i stort sett garanteras sol från morgon till kväll, och man kommer hem med en snygg bränna som gör vännerna avundsjuka.

Estland

Estland är inte det vanligaste resmålet bland svenskar då man inte tänker på landet som särskilt exotiskt. Dock är Estland betydligt trevligare än vad man kanske först tänker. Det kan även vara så att resebolagen inte är tillräckligt bra på att marknadsföra landet som destination. Om man som företag behöver hjälp med digital marknadsföring, kan man med fördel besöka ungapped.se för att få bra assistans och rätt verktyg att jobba med.

Vad finns det då att göra i Estland?

Det finns betydligt mycket mer att göra än man tror i detta baltiska land. Exempelvis har landet en stor kust mot Östersjön med många fina stränder. Värmen kan inte garanteras på samma sätt som i länderna runt Medelhavet. Men om man exempelvis reser till huvudstaden Tallinn kan man spendera de varma dagarna på stranden och de lite sämre dagarna med att utforska staden.

Beroende på sällskap finns det en hel del attraktioner och platser som är fina besöka. Några exempel kommer nedan:

  • Alexander Nevsky-katedralen. En häftig katedral med svarta lökformade kupoler och häftig mosaik på insidan. Denna katedral är ett absolut måste om du ska besöka Tallinn.
  • Gamla stan. Detta är hjärtat av staden och denna del är väldigt mysig att bara strosa runt i. Gatorna omgärdas av gamla och färgglada byggnader, kyrkor samt den mäktiga stadsmuren.
  • Museum. Det finns många museum i Tallinn. Eftersom alla har olika inriktningar kommer vi inte skriva specifikt om något enskilt museum. Däremot rekommenderas det att du tar en titt på vilka museum som finns i staden innan du åker dit. För med största sannolikhet kommer det finnas ett museum för dig.

Förhoppningsvis har du nu fått lite inspiration till att bege dig iväg på en semesterresa till Estland i sommar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

instinct