Res till Estland, ett teknologiskt utvecklat land

Estland är ett perfekt resmål för en weekend och det har gjort att det har blivit populärt för svenskar att åka hit, om så bara över helgen. Det som även gör Estland till ett bra resmål är att det går att ta båten dit, det brukar gå att hitta dessa biljetter till förmånligare priser än flygbiljetter.

Bra weekendstad

Den stad de flesta besöker när de åker till Estland är Tallinn som är landets huvudstad och det är även denna stad som många tänker på när de hör talas om Estland. Tallinn har ett bra utbud av restauranger och barer, alla till förmånliga priser. Hela staden har en mysig stämning över sig och det finns väldigt mycket att se och utforska. Förutom att besöka Tallinn besöker många människor Pärnu, som burkar benämnas som en perfekt ort för bad och spa.

Det är inte särskilt dyrt att åka till Estland och landet har prisvänliga alternativ på det mesta, dock kan det ibland hända att man råkar unna sig för mycket på semestern och två dagar in av fyra har man inte särskilt mycket pengar kvar. Detta är något som kan förstöra hela semestern och det kan även kännas pinsamt att berätta för sitt resesällskap att man inte längre har några pengar kvar. Som tur är går detta att lösa och genom att ta ett sms lån online kan weekenden fortsätta på samma sätt som tidigare. Det går dessutom att återbetala lånet i sin egen takt när man har kommit hem från semestern.

Rolig fakta om Estland

Estland har totalt 1,3 miljoner invånare och varje år besöker drygt 2 miljoner turister landet. Detta gör att landet är beroende av turismen och att den överstiger antalet invånare år efter år. Trots att landet besöks av så många turister märks det inte av. De turister som efterfrågar lugn och ro på sin semester kan enkelt åka ut i den estniska naturen och njuta av lugnet.

Etsland har en fantastisk natur med sagolika skogar, runt 50% av hela landet är täckt av skog. Detta har även gjort att Estland har ett rikt djurliv och många turister kommer till landet för att beskåda detta. I skogarna kan man se alltifrån lodjur, vargar och björnar till över 380 stycken olika fågelarter.

Ett digitaliserat land

Trots att Estland inte har så många invånare är det ett väldigt digitaliserat land. Estland var det land som var först med att genomföra en digital röstning, denna skedde år 2005 och i stort sätt alla skattedeklarationer fylls i elektroniskt. För invånarna är det även möjligt att underteckna juridiska dokument med sina ID-kort. Estland har också 4G täckning mitt i skogen, vilket innebär att om man skulle mot förmodan gå vilse på skogspromenaden kan man enkelt få kontakt med omvärlden igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

instinct