Res till Estland

Att resa är för många ett sätt att komma bort från vardagen och bara njuta av att leva i nuet. Det är skönt att slippa alla måsten med jobb, matlagning, tvätt och städ och istället fokusera på sig själv eller familjen och slippa all stress och alla deadlines.

Vi svenskar väljer, av förklarliga skäl, ofta att resa till varma länder för att få njuta av sol, bad och värme. Detta då det aldrig är någon garanti under de svenska sommarmånaderna. Många väljer att resa till klassiska länder som Spanien, Grekland eller Italien. Andra väljer storstäder med många sevärdheter som New York, Rom eller Paris.

Men det finns många andra länder att välja på, och ett land som förvånansvärt få väljer att resa till är Estland. Därför ska du i denna artikel få lite mer information som kanske skapar ett intresse för dig att besöka Estland.

Hur tar man sig till Estland

Vill man resa till Estland så kan man välja att flyga eller ta färjan till Tallinn. Med flyg tar resan drygt en timme och med färja tar det cirka 15 timmar. Det går givetvis även att ta bilen till Estland, antingen med på en färja eller köra sträckan själv, vilket dock inte är särskilt smidigt.

Saker att göra i Estland

Estland är ett litet land med knappt 1,5 miljoner invånare, men trots det finns det mycket att se och göra. Oavsett om man väljer att resa på sommaren eller vintern, så kan man få sina behov tillgodosedda. Du kanske blir så nöjd med besöket att du bestämmer dig för att köpa bostad utomlands. Om så är fallet så läs mer här. Nedan kommer en lista på saker man kan göra i Estland och huvudsakligen i Tallinn med omnejd:

  • Julmarknad av högsta klass. Vill du resa iväg på vintern så är ett besök på Tallinns julmarknad verkligen att rekommendera. Här råder det julstämning mitt bland alla medeltida byggnader på Rådhustorget samt i de intilliggande gränderna.
  • Gå på Spa. I Estland kan du besöka riktiga lyxspa och verkligen skämma bort dig själv och din kropp. I tillägg är det väldigt prisvärt, vilket gör att man inte behöver må dåligt nästa gång man tittar på sitt bankkonto.
  • Upptäck Tallinn. Huvudstaden Tallinn har mycket att erbjuda och det mesta finns inom gångavstånd. Något man måste se är den vackra Alexander Nevskij-katedralen med sina svarta kupoler och ett besök i Gamla Stan bör också stå på din lista.

Snabbfakta om Estland

Valuta: Euro

Klimat: Varma somrar och kalla vintrar (skiljer sig från år till år likt Sverige)

Språk: Estniska och ryska, men den yngre generationen i synnerhet har även bra kunskaper i engelska.

Ovanstående tips har förhoppningsvis gett dig inspiration till att besöka Baltikum och det vackra Estland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

instinct