Resa till Tallinn, drömmar om boende i Estland

Vintern närmar sig med stora steg och vad kan då vara bättre för att få julstämning än att åka till Tallinn, där julen firas med stora mått ända från den 1 december fram till juldagarna. Här bjuds det på julmarknader, pepparkakskonst och skridskoåkning för både stora och små. Kanske mest uppmärksammad är julmarknaden på rådhusplatsen som återkommer traditionsenligt sedan många år tillbaka. Julmarknaden i Tallinn har blivit korad till Europas bästa julmarknad och det är inte förvånande med allt som finns att uppleva här. Om du har möjlighet så stanna gärna några dagar för att hinna insupa den gemytliga julstämningen som råder i Estland. Kanske blir du till och med sugen på att köpa boende, för kort eller lång tid. Det du kan göra på boneo.se, en sajt som garanterar bra boende – och – bra priser. Här kan du hitta boende mitt i huvudstaden, eller utanför staden om du så önskar.

Julmarknad på Rådhusplatsen

Julmarknaden på Rådhusplatsen har allt du kan önska dig och lite till för att komma i exakt rätt julstämning. Det finns en ståtligt dekorerad gran, ljusslingor, marschaller och andra juldekorationer över hela marknadsplatsen och som ger den där alldeles speciella känslan. Överallt spelas julmusik, både traditionell och nyare julmusik, estländsk såväl som välkända julpopdängor! Du kan njuta av julmat, delikatesser och julgodis, direkt från Estland. På Rådhusplatsen finns givetvis också försäljare av alla möjliga ting och du kan strosa runt i julkänslan och inhandla julklappar till både nära och kära. När du har tillbringat en dag på marknaden kanske du blir än mer stärkt i känslan att Tallinn vore något för dig? Via boneo.se kan du kolla av bostadsmarknaden i Estland innan du fortsätter ut på en gastronomisk resa. Tallinn erbjuder nämligen även mat i världsklass. Här hittar du restauranger med smaker från alla världens hörn eller varför inte avnjuta ett traditionellt estländskt julbord när du ändå är på plats? Blodkorv och apelsiner är särskilt uppskattat på det estländska julbordet!

Pepparkakskonst

När du sedan är trött och väldigt mätt är det bekvämt att drömma sig bort på bostadssajten boneo.se på ditt hotellrum innan du får en god natts sömn och blir redo för nya aktiviteter som väntar i Tallinn. Kanske hittar du just din drömbostad i vackra Tallinn? Något som rekommenderas när du drömt, eller kanske till och med planerat klart för bostad, är att bege dig till Piparkoogimaania där du får se fantastiska skapelser – av pepparkakor. Gillar du sagolikt, rockigt eller steampunk? Här finns allt du kan tänka dig i pepparkakskonst. Om inte det är julkänsla så säg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

instinct