Semestra i Estland

Att ta en paus från vardagen är det dessvärre inte alla som kan göra. Men för dem som har möjlighet till det, är en resa ofta ett utmärkt alternativ för att verkligen få möjlighet att koppla av från alla måsten och krav. För många kan till och med själva resan vara avkopplande, men så är nog inte fallet om man reser med barn.

Att resa behöver inte vara särskilt dyrt om man bara har lite framförhållning och är smart. Man behöver helt enkelt inte gå över ån efter vatten. Mycket av det man önskar finns betydligt närmre än vad man tror.

Olika typer av resor

För att följa upp föregående stycke så är en skidresa ett perfekt exempel. Man kan givetvis boka en vecka i Alperna, men det kan fungera precis lika bra i Åre eller Sälen. Det blir en kortare resa och dessutom billigare. Detsamma gäller med solsemestrar och storstadssemestrar. Thailand må vara lite mer exotiskt än Spanien, men är det värt den stora prisskillnaden? Ska man resa till en storstad så är givetvis New York en stad många vill resa till, men det finns många häftiga städer att besöka även här på vår kontinent.

Estland

Ett väldigt underskattat land att besöka ligger bara på andra sidan Östersjön. Estland är bara en kort flygresa från Sverige och landet har väldigt mycket att erbjuda. Klimatet påminner en hel del om Sverige, så även om du reser på sommaren kan det vara bra att ta med västar man så du säkerställer att du inte fryser för mycket om det skulle bli dåligt väder.

Saker att göra i Estland

Huvudstaden Tallinn är givetvis staden med störst utbud av aktiviteter och sevärdheter. Tycker man om att uppleva häftiga byggnader så får man verkligen inte missa Alexander Nevskij-katedralen med de häftiga svarta kupolerna eller Kadriorgs slott som uppfördes under Peter den stores tid som regent.

Om man tycker om att skämma bort sig själv så ska man definitivt passa på att besöka något av alla de spa som finns i landet. Det finns både spa-hotell och andra typer av spa som verkligen kan ge din kropp en riktig energikick.

Vill man istället hålla sig aktiv när man besöker Estland, och i detta fall Tallinn så kan man exempelvis spela paintball på en övergiven militärbas. En annan unik upplevelse man kan göra är att dyka ner till ett fängelse under vatten. Förr i tiden inhyste fängelset mer än 1000 fångar. Detta undervattensfängelse är en väldigt populär attraktion bland dykare.

Som du märker finns det mycket att göra i Estland. Då ska det nämnas att ovanstående endast är en bråkdel av vad du kan göra. Så vänd blickarna österut när det är dags att boka din kommande semester.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

instinct