Ta dig till Estland på bästa sätt

 

Vårt baltiska grannland Estland är ett mycket trevligt resmål och väl värt ett besök för alla svenskar. Både huvudstaden Tallinn och resten av landet har mycket att erbjuda den som turistar här. Här finns allt från konst, historia och hantverk till spaanläggningar och vackra naturupplevelser. Kort sagt finns det helt enkelt något för alla smaker. Destinationen ligger heller inte speciellt långt bort, vilket gör det relativt enkelt att semestra i Estland. Frågan är då bara hur tar man sig hit på allra bästa sätt?

Till Estland med flyg

Ett sätt att ta sig till Estland är naturligtvis med flyg. I landet finns fyra flygplatser dit man kan flyga direkt från Sverige. Dessa flygplatser är Tallinn, Tartu, Kärdla och Kuressaare. Det går såklart även att ta sitt flyg på många olika flygplatser inom Sverige. Flera bolag trafikerar denna sträcka men de som flyger direkt är främst SAS och Adria. Att flyga till Estland är, jämfört med att ta färjan, ett tidsbesparande alternativ. Vanligtvis tar en direktflygning från Stockholm till Tallinn, den vanligaste resrutten, runt en timme. Detta är naturligtvis mycket praktiskt för den som vill komma fram snabbt men då ska man också vara medveten om att detta resealternativ kommer med en något högre kostnad.

Ta båten

Cross Channel passenger ferry at sea.Click on the link below to see more of my sailing and shipping images

Det första man tänker på när man ska resa till Estland är nog ändå att ta båten. Linjen mellan Stockholm och Tallinn har trafikerats sedan början av 1990-talet. Det var först då som vattenvägarna mellan Estland och andra länder öppnades upp igen efter att ha varit helt avstängda för passagerarfartyg under den tid då Estland var ockuperat av Sovjetunionen. Detta har sedan varit ett säkert sätt att ta sig denna distans för både svenskar och ester.

Idag trafikeras denna rutt av Tallink och man erbjuder sina passagerare både reguljärresor och resor av kryssningstyp. Att ta färjan brukar oftast inte vara särskilt dyrt, beroende lite på när och hur man väljer att åka. Det är inte heller ovanligt att man till och med kan hitta riktigt bra erbjudanden på vissa resor, ibland i kombination med hotellvistelser eller andra aktiviteter i Estland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

instinct