Upptäck Estland

 

Estland är det land som ligger längst norrut av de tre baltiska staterna som utgörs av Estland, Lettland och Litauen. Estland ligger inte alls långt från Sverige och det tar inte speciellt lång tid att resa hit. Trots detta glöms ibland detta fina land bort och det är många svenskar som aldrig varit här, även om det geografiska avståndet alltså inte är speciellt stort.

Besök den vackra huvudstaden

Det första man tänker på när det kommer till att besöka Estland är såklart huvudstaden Tallinn. Denna stad, som tidigare kallades Reval, är mycket gammal och grundades redan på det tidiga 1200-talet. Förutom huvudstad är det också Estlands klart största stad med en befolkningsmängd som ligger strax under en halv miljon personer.

Staden består till stor del av gammal medeltidsbebyggelse och genom den slingrar sig långa kullerstensbelagda gator, det hela är mycket pittoreskt. Detta område kallas den gamla stan och den omges fortfarande på vissa håll av den gamla försvarsmur som uppfördes tidigt i stadens historia. Eftersom dessa gamla delar är så pass välbevarade finns Tallinn med på Unescos lista över världsarv.

Den gamla delen av stan ses med fördel till fots, men utanför denna är det mycket lätt att ta sig runt i staden. Här finns massor av bussar och spårvagnar som trafikerar hela staden och dess omgivningar.

Estlands världskända spa:n

Spa massage for young woman with facial mask on face - indoors

Som besökare ska man dock komma ihåg att det finns massor av andra saker att se och göra i Estland. Man behöver inte hålla sig till Tallinn med omnejd, utan kan med fördel resa runt i landet. I Estland har man till exempel massor av trevliga naturupplevelser som olika vandringar och naturleder som kan besökas. Dessutom finns det otroligt många bra museum och gallerier med lokala designers och formgivare över hela landet.

Estland är också världskända för sina omtyckta spa:n. Redan för flera hundratals år sedan vallfärdade Europas kungligheter och societet hit för att få ta del av de välgörande behandlingarna. Idag är det många av landets besökare som väljer att besöka någon av de många spa:n som finns för att bli omhändertagna och bortskämda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

instinct