Vad kan du se på safari?

Att åka på safari är ett av de mest spännande äventyren vi moderna människor kan göra. Att sitta på första parkett och se vilda djur i sina naturliga habitat är en oförglömlig upplevelse för livet. Ett lejon som precis har fällt en antilop? Det är fullt möjligt att få uppleva på en safariresa.

Vad kan man uppleva?

Tänk att få se en hel lejonfamilj som vilar sig i skuggan från ett träd. Eller en lejonhona som jagar antiloper på savannen medan solen gassar över den hårda marken. Äventyrsresor är en oförglömlig upplevelse för livet där allt kan hända. Safari är en chans att få upptäcka naturen i sin renaste form, närmare bestämt den orörda vildmarken. Tänk att få se en stor grupp elefanter ståendes vid vattenhålet för att svalka sig. Under tiden sitter vi tryggt i våra jeepar och betraktar dem.

Stalking cheetah watched with safari vehicle background - Masai Mara, Kenya

Var kan man åka?

Det finns många olika platser i världen där du kan åka på äventyrsresor. Det beror på vad det är för slags djur och natur du är intresserad av. Är du mer intresserad av snöklädda berg och istäckta vidder? Då kanske ett isbjörnssafari via båt runt Svalbard intresserar. Eller tycker du om varma stäpper, savanner och vill se många olika djur? Då är Afrika oslagbart när det kommer till safari. Södra Afrika är ett vanligt resmål för safariresenärer som vill vara säkra på att få se många olika djur.

Hur bokar man ett safari?

Det är viktigt att du hittar en pålitlig researrangör som tar ansvar för både ditt och de vilda djurens bästa. Använd en arrangör som har många goda referenser och stor erfarenhet av safariresor. En upplevelse som du kommer att minnas hela livet förtjänar proffsplanering. Både du och djuren ska känna sig säkra. Om det är Afrika du skulle vilja åka till, varför inte Boka ditt livs äventyr med Nyati Safari? Det är en skandinavisk arrangör som arrangerar safari till många spännande platser i hela södra Afrika. Lejonen och elefanterna väntar!

Vad är så speciellt?

Här i Norden har vi många olika vilda djur, men få är lika spännande som de vilda djuren du kan se under ett safari. Det är en unik upplevelse att äta frukost på en balkong som har utsikt över savannen där vilda lejon också äter, eller sippa på en drink från balkongen samtidigt som elefanterna dricker ur sitt vattenhål, bara några meter bort. Den vilda världen kan verka otäck och långt bort ifrån oss moderna människor, men den går fortfarande att uppleva relativt lätt. Bjud in vildmarken!

De stora fem

Om du väljer att åka på ett safari till Afrika vill du antagligen se ”de stora fem”. Det är namnet på gruppen djur som storviltsjägare från förr ville fälla på grund av äran de fick när de lyckades. Noshörning, afrikansk buffel, lejon, leopard och afrikansk elefant är djurarterna som ingår. Självklart är det inte för att jaga djuren som safariresenärer vill se ””de stora fem”” idag, det är nog snarare fotona som lockar. Sannolikheten att få se alla fem under en safariresa är kanske inte så stor, men några är högst möjligt.

En resa för livet

Varför inte passa på att göra livet till ett äventyr? Det finns mycket vildmark kvar på vår jord och så mycket att upptäcka. Ett safari är en perfekt upplevelsepresent till någon du håller kär. Eller bara till dig själv, för att återuppväcka din inneboende äventyrare. En sak är säker – en sådan resa glömmer du aldrig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

instinct